Paletka Famous leopard

Po dlouhé době je tu slibovaná recenze o paletce Famous leopard, kterou jsem Vám už ukazovala jako můj narozeninový dárek. Z paletky jsem byla nadšená a vlastně jsem pořád. Je nádherná. Jen jsem zjistila, že ji nevyužívám tak často, jako např. MUA Undress me too. Proč? K tomu se dostaneme... :)

No a tradičně, začneme balením. Vzhledem k tomu, že mám ráda zvířecí vzory, moc se mi líbí. Je mi ale jasné, že má hodně odpůrců, kteří by se paletku už jen kvůli obalu nepořídili. 
Obal je měkčený, takže si myslím, že by měl stíny ochránit i kdyby paletka spadla. Zkoušet to ale pro jistotu nebudu! :)) Po otevření zjistíme, že stíny kryje ještě jedna odklápěcí vrstva, na které jsou pojmenované stíny. Na jednu stranu je to nepraktické při líčení. Na druhou stranu se ale nešpiní pouzdro.

Dále paletka obsahuje jeden štěteček a jeden latexový aplikátor, což já nepoužívám. No a nakonec malé, praktické zrcátko.
Paletka obsahuje 16 nádherných stínů, které mají opravdu máslovou konzistenci. Díky tomu i minimálně práší. Všechny odstíny jsou spíše v zemitějších barvách a jsou nádherně pigmentované (až na Gleam) a už po jednom tahu štětcem dosáhnete požadovanou barvu.
A k jednotlivým odstínům?

Bare (světlá růžová) - vzhledem k tomu, že moc nemusím růžové odstíny na očích, protože mi přijde, že mám pak uplakané oči, využívám tento stín jako rozjasňovač, který nahradá opravdu skvěle.
Role model - hodně teplý odstín měděno-hnědé. Opět extrémně třpytivý.
Flash - matný, šedý stín, ale i přesto dobře pigmentovaný.
Lavish - dokazuje, že i černá nemusí být nuda :)
Pretty green eyes - vypadá krásně olivově, ale pouze v paletce. Na očích je to spíš zlatá s mírným zeleným odleskem.
Guilty - krásná olivová barva. Myslím, že je hodně jedinečná a nevšední :)
Tango, Topaz, Wealthy, Amber - ideální odstíny, pokud chcete vytvořit líčení v barvách západu slunce :)
Icon -  tak z toho stínu jsem opravdu nadšená. Je bílý, ale ne klasiky. Háže nádherné svítivé odstíny, což se mi povedlo krásně zachytit. Ideální stín na kouřovky, krásně je prozáří :)
Inspiration - studený odstín třpytivé hnědé. Opět náááádherný :)
Dream - opět jako rozjasňovač, ideální pod obočí.
Popular, Show off- zase třpytivé odstíny hnědé.
Gleam - matný stín, který je z paletky nejhorší, protože má absolutně nejslabší pigmentací, téměř není vidět.
Jak vidíte, všechny stíny (až na 2) jsou ultra třpytivé, a to je právě ten důvod proč je nevyužiji tak často. Paletka je nádherná, ale spíše jen na večerní líčení. 

A ještě jedna věc, stíny jsou extrémně křehké! Zní to zvláštně, ale když se mi dostala nová do ruky, musela jsem všechny zkoušet prstem a právě černý stín se mi úplně sesypal. A to jsem na něj nijak netlačila. Prostě mají takovou strukturu, takže to chce opatrné zacházení :). Sice pak šel natlačit zpátky, drží a je pořád použitelný, ale i tak by se tohle nemělo stát! :) 

Cena se pohybuje kolem 300Kč

Hodnocení: 8/10


Co vy a kosmetika Famous? Vlastníte něco? :)


11 komentářů:

  1. Sakra, pak mám šetřit a krotit se s tím nakupováním :-O! Paletka je jednoduše božská, stíny vypadají nádherně intenzivní a barvičky jsou fakt překrásné. Obal se mi také moc líbí, ideální pro cestování:-)*
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. nááádherné bary a pouzdro mi přijde super na cestování..

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to se mi líbí moc! krásné barvy a pěkné pigmenty :)

    GIVEAWAY: budu ráda, když se zúčastníš :) -> http://triangleworld.blogspot.cz/2013/09/giveaway-zara-red.html

    OdpovědětVymazat
  4. Původně jsem si chtěla paletku koupit taky, ale právě z důvodu, že jsou stíny až tak moc třpytivé, tak z koupi sešlo :)

    OdpovědětVymazat
  5. presne túto paletku som kúpila sestre. ja som taký človek, čo si obľúbi jeden tieň a potom ho využíva minimálne mesiac a líči sa stále rovnako :) preto by som túto paletku využila aj na denné líčenie. taký metalický odtieň (samozrejme, nie tie najtmavšie odtiene) nanesené ledabolo na pohyblivé viečko, riasenka a ceruzka a môže sa ísť. určite to nebude byť do očí :)

    OdpovědětVymazat
  6. tá paletka vyzerá úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty odstíny jsou moc pěkné:)
    sama s touhle značkou nemám zkušenosti,, ale pokud bude možnost ráda ji vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  8. Hm, od této značky nemám nic, nějak mě to neláká, ale paletka super, pěkná a i stíny velmi hezké:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty stíny jsou úžasné. Swatches vypadají božsky!

    OdpovědětVymazat
  10. Veeľmi sa teším na recenziu na porefesional :) už dlho po ňom pokukávam na ebayi, keďže u nás sa nedá zohnať, aspoň neviem kde.

    Máš krásny blog!:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥