Balzám na rty L´Occitane s bambuckým máslem

Pokud mě sledujete aspoň trošku pravidelně, tak jste si možná všimli, že mě často trápí bolavé rozpraskané rty. Obzvlášť v zimě je potřeba se o ně pořádně starat. A i když nedám dopustit na balzámek od Saloosu, ráda vyzkouším i něco nového a proto jsem si koupila balzám L´Occitane s bambuckým máslem.


V balení, tolik typickém pro L´Occitane, se ukrývá 15ml produktu. Je to klasická mačkací tuba, na kterou jsme zvyklé z většiny lesků na rty. Pokud by Vám však nevyhovovala, balzám je k dostání také v klasické tyčinkové verzi. Ale z té jsem měla strach, protože mi tam balzám přišel moc tuhý a měla jsem pocit, že se musí zlomit. Proto jsem zvolila radši tubičku.

Konzistence je máslovitá. Balzám se hezky nanáší, protože po rtech dobře "klouže". Po nanesení se rty také mírně lesknou. Pro někoho tedy může nahradit i lesk např. na rtěnku.

Vůně je typická "balzámovská". Pokud tedy znáte modré Labello nebo klasický jelení lůj od Reginy - tak to je přesně ta vůně.

No a co se týče účinků, tak je to naprostý průměr. Pokud mám opravdu popraskané rty, tak je ani silná vrstva na noc nezpraví. Opět bych tady přirovnávala ke klasickému Labellu. Je fajn na každodenní používání ve škole, v práci, kdekoliv, ale s tím, že ho za den vytáhnu asi tak 15x. Jen je tu jeden podstatnější rozdíl- klasické Labello stojí kolem 50 korun, L´Occitane balzám 300!


Balzám bych Vám tedy doporučila jen v případě, že Vás netrápí bolavé rty a chcete něco na každodenní, běžné používání. No a samozřejmě to bude spíš pro Vás, kteří jste ochotní za něj dát tři stovky i když můžete mít tolik srovnatelné Labello za "páďo". 

Já si další balení nepořídím a zůstávám u Saloosu.

Cena: kolem 300Kč

Hodnocení: 5/10

Co Vy a značka L´Occitane? :)




18 komentářů:

  1. Pro mě co se péče o rty týče byl největším zázrakem SOS balm od Labella, tak nějak se to jmenovalo, bylo to také v tubě, vůně typická labellovská, byl bílý, ale i když jsem měla rty v jakémkoliv stavu, stačilo přes moc nechat působit a ráno byly jako nové, na hory naprostá nutnost, no zázrak v tubě. Bohužel jsem ho už dlouho v obchodech neviděla...:-/ Teď se mažu nejvíce svými DIY balzámy a zamlouvá se mi i Lip Butter, ale kvůli kelímkovému balení je jen na nočním stolku. L'Occitane jsem na rty ještě nezkoušela, jejich krémy na ruce jsou super, ale do balzámu bych asi nebylo ochotná investovat:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem si teď kupovala Urea Baleu (asi za 30 korun), není špatný, ale tobě by asi nestačil. mně se zase dělají dost koutky, používám mimo jiné medový balzám od firmy Pleva, česká firma, co dělá medovou kosmetiku, a ten je naprosto boží, do druhého dne mi koutek zahojí, bohužel je teda v kelímku, takže ho mám jen na nočním stolku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je trošku nevýhoda těch kelímkových balzámů. Taky je nerada nosím s sebou :)

      Vymazat
  3. Já jsem zkoušela růžovou verzi tohohle balzámu a taky mě vůbec neohromil. Za ty peníze už nikdy :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá dobre. :)
    http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Mně na rozpraskané rty nejvíc pomáhá Infadolan. Není to sice žádný balzám, jen klasická mastička z lékárny, ale je to klasika, na kterou se vždycky můžu spolehnout. Sice "voní" tak nějak divně, ale nedám na něj dopustit. Je hodně mastný, používám ho téměř na cokoli.. A stojí pár kaček:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  6. ja s touto značkou sa absolutne nepozname:)))

    OdpovědětVymazat
  7. přemýšlela jsem nad ním, jsem tedy ráda že jsem nakonec odolala - za tu cenu to opravdu nestojí :(
    já zůstávám věrná svému carmexu :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  8. Neznám, ale trpím strašně moc na suché rty a potřebuji co největší hydrataci, ale zase bambucké máslo miluji!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Mne prijde tenhle kousek moc drahy. Nedam dopustit na Saloos a do kabelky jsem si poridila Alverde s mesickem, ktere je taky moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím... Saloos je nejlepší :) No a alverde balzám neznám...v kabelce teď nosím tenhle L´Occitane nebo klasické Labello :) Nebo pokud chci i trošku barvy, tak Astor "pastelku"... :))

      Vymazat
  10. Já se právě vždycky na Loccitane jen koukám a nikdy si nechci za tu cenu něco kupovat :D Taky raději nakoupím Saloos :)

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavá recenze Janičko :-), tento výrobek se na zimu může vážně bodnout :-))
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Jaj, tak to je fakt zklamání a za tu cenu? Uf:(
    Já jsem max. spokojená s Eos balzámem, je krásně hutný, rty mám po něm hebké, je perfektní..

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem zkoušela od téhle značky jenom nějaký krém a ruce a nic extra to teda nebylo:) Taky miluju Saloos, s tim s tebou souhlasim. Jejich balzám jsem taky měla, ale nevyhovovalo mi to balení. Teď mám draaahou Weledu, ale je naprosto úžasná :))
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥