To potřebujete: Saloos Bio kokosová péče

Troufám si říct, že kokosové oleje patří všeobecně mezi hodně oblíbené výrobky. No a není divu. Vždyť znáte nějaký jiný produkt, který má tolik všestranné použití jako právě "kokosák"? :)

Dnes se podíváme na kokosové oleje od oblíbené značky Saloos, která je vyrábí hned v několika variantách. Mimo klasický "čistý" kokosový olej tu najdeme i šest variant s přídavkem jiné vůně. Verze "Tropic" je rozjasňující, "Caffe latte" rozmazlující, "Vanilla" harmonizující, "Čokoláda" lahodící a "Orange" povzbuzující.
Zdroj: www.saloos.cz
Já jsem měla možnost vyzkoušet plné balení vanilky, které se prodává běžně v drogériích po 100 ml, nicméně na internetu jsem našla i větší - 250 ml balení. Dále jsem zkoušela pouze ze vzorečků  Tropic a Orange.

Co se týče vůně, tak nejsympatičtější je mi Tropic, ale v něm už nejde kokos vůbec cítit, stejně jako v pomerančové verzi. Naopak ve vanilkové bych řekla, že kokos vanilku plně přebíjí a kdyby nebyl na balení název, zřejmě bych vůbec nepoznala, že tam je příměs právě vanilky. Záleží tedy, co upřednostňujete. Každopádně všechny voní nádherně! :)



Konzistence oleje je tuhá pouze do 25°C. Potom se stává tekutým. Takže při nabíraní prsty Vám v rukou krásně roztaje a dá se hezky rozetřít po pokožce.

A to hlavní - použití?

Do vlasů
se dá použít jako maska, která se nechá působit třeba přes celou noc, aspoň tak to dělám já. Jako velkou výhodu vidím to, že se do vlasů vstřebá, takže není potřeba vlasy do něčeho balit a polštář nezůstane mastný. Další možnost je také používat jej pro každodenní úpravu vlasů - suché konečky to určitě uvítají. Nicméně tady je důležité vmasírovat ho opravdu malé množství. Vlasy Vám budou určitě za péči s olejem vděčné! Aspoň ty mé jsou lesklejší a vypadají vyživeněji a zdravěji.

Na tělo
je nejlepší použití ještě na vlhkou pokožku po koupeli. Opět se krásně vstřebá. Pokožka je po něm vyživená a hebká. A hlavně! Pokud nemáte extra suchou kůži bude Vám stačit použití obden. :-)

Je také fajn pomocníkem po holení - hned regeneruje a po suché, podrážděné pokožce není ani památky! :)

A abych nezapomněla, pokud necháte kokosáček roztopit, je fajn na masírování.

Poslední věc, na kterou olejíček využiji, je výroba domácího scrubu na rty. Na co za něj utrácet, když si jej mohu udělat doma? :) Dělám to tak, že trošku kokosového oleje roztopím, klidně i na vteřinku v mikrovlnce a přidám do něj třtinový cukr. Směs nabírám na kartáček na zuby a rty "vyčistím". Dokonalá příprava pro výraznější rtěnku. 



Vidíte, že použití je opravdu široké a pokud jste olej ještě nezkoušeli, určitě Vám jej doporučuji. Já sama se chystám ještě na čistý kokosák, protože bych na něm ráda zkusila něco i uvařit. :) 

Cena za vanilkový se pohybuje kolem 130 Kč za 100 ml.

Hodnocení: 10/10

Co Vy a kokosové oleje? Používáte?


12 komentářů:

  1. Mám čokoládový, ale čokoládu tedy necítim vůbec, je přebitá tim kokosem, ale jinak super, jsem zatím velmi spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový olej je velmi dobrá vec, ja som mala jeden handmade šlahaný kokosový olej s vanilkou a poslúžil naozaj vynikajúco!!

    OdpovědětVymazat
  3. takže Orange je vyloženě pomerančová vůně? nemám totiž ráda kokosovou, ale ráda bych ho zkusila a ty sladké mě moc nelákají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo... cítím z něj daleko víc ten pomeranč než kokos :) a ten tropic nejde po kokosu cítit vůbec :)

      Vymazat
  4. Kokosový olej je báječná věc, letos jsem spotřebovala několik balení, především na tělo v létě po opalovaní a na vlasy. Ty další vůně jsou jistě super, ale já dávám přednost čistému kokosáku.

    R. UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. Toto ma veľmi zaujalo :) rozmýšľam nad kúpou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nepoužívám kokosový olej, ale už jsem o něm od více blogerek četla, hlavně ve spojitosti s vlasy :)
    Jediné, z čeho mám většinou obavy je to, jestli to dokážu pořádně vymýt, aby nebyly mastné.

    OdpovědětVymazat
  7. Kokosák od Saloosu zbožňuju, Tropic je opravdu nej vůně a ten klasický používám na vlasové zábaly :)
    Akorát by se neměl myslím dávat ohřívat do mikrovlnky, že ho to nějak znehodnocuje.. Když ho roztápím, tak jedině v rukách nebo ve vodní lázni. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Značku Saloos mám moc ráda a na jejich kokosové oleje už si brousím zuby :)

    OdpovědětVymazat
  9. Slyšela sem na ně zatím samou chválu, tak asi taky vyzkouším.. ty moje suché konečky by to určitě uvítaly :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥