Bioderma Sensibio light krém

Konečně jsem zase tady. Nějak teď v učení nestíhám a nechce se mi dávat nějaký článek jen tak honem, aby nějaký byl. Až teď jsem si konečně našla chvilku mezi učením. Ještě mě čekají 3 zkoušky, ale to nejhorší už mám za sebou. :)

Ale k tématu, dnes se podíváme na krémík od Biodermy z řady Sensibio, který poctivě testuji už asi měsíc, abych o něm mohla napsat objektivní recenzi... tak jdeme na to :)


Krém je určen pro pleť normální až smíšenou a vzhledem k tomu, že je z řady Sensibio, už většina z Vás asi tuší, že je vhodný také pro citlivou pleť. Má za úkol hydratovat a také zklidňovat pleť, když dělá neplechu. To znamená, že by měl mírnit pocity pálení, zarudlost, zvyšovat práh tolerance pokožky, zvlhčovat a obnovovat kožní bariéru a působit proti zánětu.

Konzistence je opravdu krásně lehká a nemastná. Hezky se roztírá, do pleti se vstřebá téměř okamžitě. A plus vidím také v tom, že vůbec nežmolkuje.

Na mé citlivé pleti mě ani trochu nepálí a nedělá mi problém ani v okolí očí. No a je také hypoalergenní, stejně jako celá řada Sensibio. Myslím, že pokud Vás také trápí extra citlivá pokožka a nemůžete najít vhodný krém, sázka na lékárenské značky jako Bioderma nebo La Roche-Posay, bude pro Vás jistota.

Pokud jste fanynky voňavých krémů, tenhle Vás zklame tím, že je naprosto bez parfemace. Není z něj cítit opravdu vůbec nic. Což mně naprosto vyhovuje.

A to hlavní - funkce? :) Nepozoruji, že by má  citlivá pleť byla po pravidelném používání tohoto krému odolnější. Nicméně hydratace krému je dostačující. A je pro mě nejideálnější péči pod make-up, protože se celý den nelesknu, ale ani nemám pleť vysušenou a necítím pnutí. Pokud tedy hledáte vhodnou denní péči pod makeup, krém Vám můžu určitě doporučit.



Ještě dodám, že krém existuje i ve variantě "Riche", která je určena pro suchou až velmi suchou pleť.

Cena se pohybuje kolem 450Kč za 40ml.

Hodnocení: 7/10

Co Vy a krémy od Biodermy? :)


12 komentářů:

  1. Tenhle článek jakoby doplňoval přesně to, co jsem pobrečela u mě v článku, haha, škoda jen tý ceny. Mít brigádu a pravidelný měsíční plat rozhodně bych vyzkoušela! Bohužel, takhle se obávám, že bych tvrdě dřela na úklidech (resp měsíc a jeden týden přesněji) a to bych nerada vyhodila za jednu věc, chjo chjo.:D

    OdpovědětVymazat
  2. Konkrétně tento jsem nezkoušela, ale z řady Atoderm je krémík na obličej taktéž úžasný! Hlavně v zimě, kdy máme pleť opravdu náchylnou k přecitlivění a přesušení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyo, ještě 3 zkoušky! Tak ať ti to vyjde :-)!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla vzoreček "rich" a byl moc super, píšou že se to dá použít jako báze a přijde mi to moc fajn :) Asi bych tedy radši tuhle "light" verzi ale za tech 450,- si nechám zajít chuť :D

    OdpovědětVymazat
  5. ja nie som až taká spokojná, lebo aj napriek tomu, že mám dehydratovanú pleť, zmiešanú, tak sa z neho dosť mastím. ráno sa namažem a na obed sa už riadne lesknem. pod makeup ani pomyslieť :(
    inak je skvelý, ale len na doma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě mám taky smíšenou, dehydratovanou pleť a pod makeup je pro mě úplně nej ... :) na doma mám hydratační Biotherm... ale o tom zase někdy příště.. :)

      Vymazat
  6. Tiež ho niekedy používam pod make-up a za mňa super. Moja pleť je skôr normálna.. Mne pomohol aj s ekzémom..

    OdpovědětVymazat
  7. biodermu mám moc ráda, tohle jsem ještě nezkoušela, takže určitě to ráda ozkouším:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. Měla jsem tenhle krém ve vzorku a nevyhovoval mi, nedostatečně hydratoval, potřebuju něco víc hydratačního :)

    OdpovědětVymazat
  9. já používám od Biodermy krémy ze zelené řady, na mastnou pleť, růžovou mám jen micelárku. ale to, že je bez parfemace, je super, já to moc nemám ráda. teď mám Steamcream a ten teda voní hodně

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥