TAK TROCHU NAMYŠLENÝ ČLÁNEK ANEB PROČ MÁM RÁDA SVŮJ BLOG

Jsem Vám jen chtěla říct, že mám ráda svůj blog a nestydím se za to, protože kdybych ho ráda neměla, nemohla bych ho psát. :) A mám k tomu hned několik důvodů, totiž:

  • Mám ráda svůj nový (teď už trochu starší) design. 
  • Od té doby, co jsem si koupila zrcadlovku, se snažím přidávat jen velké a kvalitní fotky, které jsem vychytala tak, aby měly úplně bílé pozadí (což se nepodaří úplně vždycky).
  • Baví mě kosmetika, a tak mě baví i recenze, které se snažím psát krátké, ale výstižné.

I přesto mi nepřibývají čtenáři tak rychle, jak bych si představovala. Vím, že jsou blogy, kterým čtenáři přibývají daleko pomaleji, ale na druhou stranu jsou i takové, které mají v odběratelích 4 místné číslo během půl roku a já jím to tááák závidím. :))  Všech svých čtenářek si samozřejmě moc vážím a jsem za ně opravdu ráda, ale jsem stráááášně náročná, a tak bych si představovala, že číslo odběratelů poroste trošku rychleji. 

Myslím si, že jedním z důvodů proč je růst čtenářů pomalejší je, že blog není v ničem příliš originální a já pořád přemýšlím, čím jej udělat zvláštnější a odlišnější od ostatních blogů, ale na druhou stranu se chci držet jen kosmetiky. Takže bych se chtěla zeptat Vás, co by Vám udělalo radost, jaké novinky byste přivítali? Také si myslím, že by bylo lepší, kdybych přispívala častěji a pravidelněji, ale v kombinaci se školou a psaním bakalářky to nestíhám a nechci přidávat články jen tak "honem, honem", jen aby jich bylo hodně.

Další věc, která by mohla někomu vadit je, že blog je zaměřen jen na kosmetiku, převážně recenze a holkám se v dnešní době moc nechce články číst. I u svých kamarádek se často setkávám s tím, že: "Viděla jsem na blogu nový článek, ale prohlédla jsem si jen obrázky." Projevuje se to i ve statistikách, kde mezi nejoblíbenější články patří ty, kde ukazuji líčení nebo laky na nehty, tedy ty články, kde opravdu stačí prohlédnout si fotky. A to jsou právě ty chvíle, kdy si říkám, jestli to má vůbec cenu, jestli opravdu svým čtenářkám něco přináším, jestli blog někdo opravdu a hlavně rád čte? Pak ale přijdou situace, kdy mi někdo článek moc hezky pochválí, přijde mi nabídka spolupráce... nebo i kamarádky se mě ptají víc než kdykoliv dřív, jakou si mají koupit např. rtěnku v drogerii a mě to pak tak těší, že někoho zajímá můj názor a chtějí rady ode mně. Také bych ráda zmínila, že jsem se díky blogování seznámila s holkami, se kterými ráda zajdu na kafčo a jsem ráda, že jsem poznala někoho, kdo má stejný zájem, jako já. A to je pro mě ten hnací motor. To, proč mě to pořád baví a i když články někdy nestíhám, píši je strašně ráda, mám v oblibě čtení ostatních blogů a myslím, že něco na tom bude, že bloggerkou je člověk asi na celý život. :)

Tak a teď se přiznejte, kdo si článek přečetl? :-D


A taky budu ráda, když mi napíšete něco hezkého do komentářů. :)


Mějte se krásně! :)




19 komentářů:

  1. Úplně tě chápu, mám to dost podobně:)
    Sama nemám úplně moc času na blog, stejně tak na čtení článků. Většinou je jen prolítnu, pokud mám ale čas, to většinou o víkendech, tak to děsně ráda doháním a přečtu si všechny, co mě zajímají:) Jen se mi občas stává, že i po přečtení se k němu nemám moc co vyjádřit.. a abych psala hezká recenze, nebo něco podobného pro mě "nic neříkajícího", tak to radši odejdu bez zanechání komentáře..

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, také se mi velmi líbí nový vzhled blogu:)

    Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. Článok som si prečítala a všetky blogy, ktoré sledujem, tak to nerobím len kvôli fotkám. Pekné obrázky sú fajn, ale podľa mňa by to bez toho textu nebolo ono. Keď nemám čas, tak nerobím to, že by som len preletela fotky. Radšej si počkám na ten voľný čas a urobím si chvíľku pre seba a pozriem si ten post zo všetkým čo k tomu patrí.

    OdpovědětVymazat
  4. Tisíce čtenářů má někdo do půl roku, wow, tak to bych chtěla vidět jeho či její blog:)) Přiznám se, že jsem si toho také všimla, sleduji několik super blogů a blogerek, včetně tebe, kde prostě není tolik čtenářů, kolik bych čekala, kolik bych řekla, že si ta osoba zaslouží.. Já vím, že to tak nejde říct, prostě nás čte kdo čte, to nějak ovlivnit nejde, kdo nás najde, komu se zalíbíme, ale je divné, že třeba kosmetický blog, kde se holka líčí hrozně, má spoustu čtenářů a jiný blog, kde se holčina líčí úžasně, má jen maličko čtenářů.. Víš, já teda nevím jak ostatní, ale já pokud sleduji nějaký blog, tak proto, že se mi líbí, jaký je, nikdy bych u tebe nic neměnila, nějak razantně, protože ty máš blog jaký máš, jaký ho chceš mít, tak nevím, proč já čtenářka, bych měla chtít, aby byl jiný.. Ale samozřejmě chápu, že chceš blog vylepšovat, do toho:)

    OdpovědětVymazat
  5. wooow... tak to je jako kdybych to psala já, vzala jsi mi slova :)
    blogování mě baví čím dál víc, dávám do toho úplně všechno, za každého čtenáře jsem neskutečně ráda, přesto mě někdy zamrzí, že někdo kdo to "jen tak fláká" má pomalu 2x víc čtenářů, než já :(
    já osobně články, které mě opravdu zajímají poctivě čtu :) tam, kde mě to tolik nezajímá, jenom zkouknu fotky (např. nenosím linky, takže když se někde objeví článek o linkách, jenom juknu na fotky) :) snažím se napsat i zpětnou vazbu, protože sama vím, že to člověka hodně potěší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Chápu naprosto přesně, jak to myslíš. Také bych samozřejmě brala více čtenářů, občas koukám jak někomu rychle přibývají a také se neustále řikám, co mému blogu chybí.
    Ted spíše ale řeším, zda mu něco nepřibejvá. Přemýšlím, že odstraním knižní rubiku a knižní blog vytvořím samostatně.
    A já Tvůj blog mám moc ráda a čtenáři určo přibudou :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  7. Hezky napsané Jani :-). Myslím, že nejdůležitější je to, aby jsi i nadále zůstávala sama sebou. Tvé články mají rozhodně, co do sebe a já osobně patřím k Tvým pravidelným čtenářům, i když psaní komentářů občas někdy pěkně flákám :-/. PS: Doufám, že ta káva platí ♥!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Rozhodně bych nic neměnila :) Já si ráda přečtu recenze. Já naopak zase vše dělám pro sebe a přibývající čtenáře nijak neřeším. Ale potěší mě každý nový :) Hele ber to tak, z mého pohledu spousty věcí než si koupím hledám na googlu. Takže jsem ráda, když zavítám na nějaký blog a dozvím se o dané věci, přesně, to co jsem potřebovala. A už neřeším jestli je článek nový nebo starý :) A myslím, že to tak dělá sousta lidí. Takže tvé recenze rozhodně prospěšné jsou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hezké a správňácké ;) Taky mám ráda svůj blog! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja by som tiez nic nemenila. Podla mna je hlavne, ze ta blogovanie bavi a tvoris v nom to, co ta vystihuje. (mne osobne sa najviac pacia tvoje licenia)
    Ja mam tiez za rok blogovania cca 250 citatelov, co je sice v porovnani s ostatnymi blogerkami malo, ale nijak sa tym nestresujem. Blog je zabava :)
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Málo?! :-D Já mám po roce a půl (téměř) 75 a to jsem ještě ráda :-D

      Vymazat
  11. Jani, napsala jsi to krásně. Já tvůj blog sleduji už dlouho, ale asi jsem výjimka, která když k bloggeru sedne, přečte si články oblíbených blogerek komplet a nekouká jen na obrázky. Mně třeba taky čtenářky nepřibývají nijak závratně, což dávám částečně za vinu i tomu, že prostě nepřispívám tak často, ale stejně jako tebe mě každá nová čtenářka moc potěší. A každá, která si blog naopak odebere zase zamrzí, ale na druhou stranu je to pro mě výzva být lepší a lepší a pořád přemýšlet co vylepšit, jakou cestou se ubírat apod. Takže hlavu vzhůru, tvůj blog je super a myslím, že spousta z nás čte i tyto články bez obrázků a je za ně moc ráda :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/spotrebovano-srpen-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, všem Vám děkuji za podporu a za krásné komentáře! :)

      Vymazat
  12. Já ho přečetla :-)
    Obávám se, že ti v tomhle moc neporadím. Sama o tom občas takto přemýšlím... čím zaujmout, jak mít ještě větší pole působnosti, ale stále v rámci kosmetiky. Ono být originální není lehké a nakonec to asi ani není má úplná ambice. Ale je dobré se něčím vyhradit, mít osobitý styl.
    Začala jsem od toho, že jdu za týden na drobnou konzultaci k blogu a zvažovala jsem i semestr na literární akademii od Lucie van Koten :) Ale přeci jen je to docela šlupka, tak zatím ne.
    Musím říct, že poslední dobou mě blog strašně baví a hned je to vidět, měla jsem i čas přidávat hodně článků a cítím, že to jde nahoru a zpětná vazba se taky zvyšuje a přišla i odezva z nějakých těch PR oddělení, což potěší.
    Co se mě týká, tak já mám ráda text! Obrázků mám na Googlu mraky ;-)
    S komentováním je někdy trochu problém, protože mnohdy mě článek dost baví, ale tak nějak nemám co napsat a nějaké "pěkný článek" je mi hloupé ... nebo někdy třeba přečtu, ale na mobilu se mi komentovat nechce a pak na to zapomenu. Ale snažím se komentovat co nejčastěji, přeci jen články tu jsou právě od diskuze a navíc vím, že to dokáže moc potěšit :-)
    Píšu chaoticky, ale ještě poslední myšlenka - vždy mě překvapí různorodost čtenářů. Záleží vždy na zaměření článku a vždy se projeví jiná "sorta" ze všech čtenářů - např. jin u článků ze života, jiní u konvenční kosmetiky a jiní u přírodní. Vždy mě to mile potěší.
    Tak jsem si tu teď vylila své srdíčko k mému blogu :-D Pointa - nebal to a dál piš, komentáře výše jsou jasným důkazem ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, dnes som nasla Tvoj blog, je mi sympaticky, takze som Ta potesila a pridala sa k citatelom :-). O com pises bakalarku?

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mám radost! :)
      No a bakalářku píšu z organické chemie :). Konkrétně dusíkaté deriváty uhlovodíků ;) :-)

      Vymazat
  14. A já čtu ostudně až teď, ale Tvůj blog mám ráda a neměnila bych nic. Pro mě je na blogu nejdůležitější, jestli se mi dobře čte jak po stylistické stránce, tak co se týče designu, což mi 99% blogů nesplňuje (zrovna jsem byla na kafi s pár holkama z jiných blogů a znala jsem asi tak desetinu toho, co čem se bavily). Ale mám najeté blogy, které mám o to radši, a připadá mi lepší mít méně čtenářů, kteří ale komunikují, než nahlášenou tisícovku a více díky soutěžím sponzorovaným pochybnými stránkami a pod každým článkem mít dva nicneříkající komentáře. Ale blog, co by měl tisícovku za půl roku, teda neznám:)

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký článek. Můj blog je o módě, líčení, ale i recenze, jenomže mám tendenci se rozepisovat a také si říkám, jestli to někdo čte nebo si jenom prohlížejí fotky? Blog mám rok a žádný raketový start jsem nezaznamenala. Ale blogování mě velice baví a jsem vděčná i za věrných 36 čtenářů.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥