FOTOREPORT: VÝROBNA MANUFAKTURY

Pokud mě sledujete i na facebooku, tak jste možná zaznamenali, že teď brigádně pracuji v Manufaktuře, české firmě založené už r. 1991, která využívá přírodní přísady typické pro ČR - pivo, víno, vřídelní sůl a bylinky. Pyšní se také tím, že nepoužívá parabeny a upřednostňuje rostlinné oleje. A spousta lidí jistě ocení také to, že Manufaktura netestuje na zvířatech.

Nedávno jsem měla možnost podívat se do výrobny, což bylo moc zajímavé. Den byl hodně náročný, budík zvonil už v nesnesitelných 3.30, následovala cesta do Prahy, půl dne ve výrobně Manufaktury a půl dne po nákupních centrech :))). I přesto, že jsem přijela domů úplně mrtvá, to byl super den a kolegyňkami jsme si ho moc užily! :)

Po příchodu na místo následovala krátká přednáška o výrobcích Manufaktura a seznámení s novými plánogramy. Také jsme se dověděly několik zajímavých informací, jako třeba, že Vánoce se začínají chystat ve výrobně už v dubnu. :))


Po přednášce jsme šly přímo do výrobny. A protože bylo před ní zrcadlo, tak nesmí chybět selfie s Luckou :-D


Ve výrobně jsem si připadala jako ve škole - v chemické laboratoři. Všude lahvičky, kde se něco míchalo, ředilo nebo lahvovalo. :)


A zajímavý byl pro mě také pohled na barely s pleťovou vodou. Bylo to zvláštní ji vidět také z jiného pohledu, než jen v obchodě v hezké lahviččce. :)


Věděli jste, že do pivní řady Manufaktura se přidává opravdu pivo? :)


Byly jsme seznámeny také s ruční výrobou mýdel, a to jak bábovek, tak cihliček. Jak nám bylo řečeno, mýdla jdou do obchodů mimořádně čerstvá, již druhý den od výroby se mohou prodávat.




A nakonec to nejlepší. Aby jsme měly na výrobnu nějakou památku, mohly jsme si vyrobit jakoukoliv koupelovou sůl.

 Samy jsme si ji obarvily... a nevěřili byste, že vyhrála zrovna růžová... :-D


Plnění do lahviček...


Ještě vmíchat nějaké bylinky... 


... a mám hotovo! :-D


Jednu sůl jsem dala taťkovi jako dárek (a ani mu nevadilo, že je růžová), druhou mám vystavenou v pokoji a je mi líto ji používat, protože je to přeci jen památka. :)) 

Doufám, že se Vám fotoreport líbí a je pro Vás tento typ článku zajímavý.

Hezký den. :)





15 komentářů:

  1. Už vím, proč mi pivní tělové mléko tolik sedlo :D Článek byl pro mě hodně zajímavý, díky němu je mi Manufaktura mnohem sympatičtější.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je parádní, jako studentka chemie bych se tam cítila jako doma. :-D Trošičku Ti to závidím, ale třeba se taky časem do podobných provozů dostanu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Takovou exkurzi ti rozhodně závidím :-), muselo to být maximálně zajímavé!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Takáto exkurzia by sa páčila aj mne :) Ďakujem, že som sa mohla zúčastniť aspoň takto sprostredkovane :)

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem tam byla ještě na střední na brigádě a sice ze začátku to krásně vonělo, ale po celém dnu mě teda bolela hlava fest :) pro mě bylo nejhorší dárkové balení na taková prkénka, muselo to být strašně precizní a na to já nejsem :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je super článek, takhle nahlídnout pod pokličku..to já ráda :). Ani nevím že tam pracuješ, bych se hned stavila :).

    OdpovědětVymazat
  7. Tak takováhle návštěva by se mi líbila taky :) Moc pěkný článek a ta lahvička se solí je krásná
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Musel to být super zážitek! A taky bych volila růžovou pro sůl :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je opravdu krásný článeček :) hltala jsem každé slovo a ty bábovičky a cihličky mýlové jsou tak nádherné, že bych si nejradši koupila celou, nenaporcovanou :D
    Celkově se mi tvé články moc líbí, protože jsou o kvalitní kosmetic a díky tomu se ze mě stal Tvůj pravidelný čtenář :))
    PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥