VELKÉÉÉ SROVNÁNÍ MICELÁRNÍCH VOD

Micelární voda je produkt, který používám denně. Ráno když vstanu na základní čištění pleti před nanesením krému a před líčením a večer na odlíčení před čištěním pleti gelem a Clarisonicem. A protože se mi nechce na odlíčení používat víc produktů, mám k micelárkám přísné požadavky. Musí si poradit s řasenkou, linkami i makeupem a k tomu mě neštípat v očích, což je pro velkou řadu produktů evidentně velmi těžká věc, protože mě v očích pálí skoro všechno. Micelárních vod jsem tedy vyzkoušela už opravdu velké množství a tady pro vás srovnání z mého pohledu....




Mimochodem až při psaná tohoto článku jsem si všimla, že trendem u micelárních vod je 3 v 1... :-D

L'Oréal Skin Perfection 3v1 a Garnier (chybí na fotce)
U těchto dvou micelárních vod bylo před nějakou dobou hodně diskutováno téměř totožné složení. Ať jsou či nejsou stejné, rozhodně mi vyhovují obě varianty. A podle mě jsou za výborný poměr cena výkon. Garnier micelárka chybí na fotce, protože jsem ji zapomněla v Brně, nicméně podle mě je ještě o kapičku lepší než L'Oréal, která slibuje odlíčení, odstranění nečistot a zklidnění pleti. Každopádně obě vody dokážou odlíčit makeup včetně řasenky, nijak extra mi nedráždí oči a pleť nevysušují. 

Cena: L'Oréal 129 Kč za 200 ml a Garnier kolem 160 Kč za 400 ml.


Manufaktura okurka (limitovaná edice 2016)
Nejnovější přírůstek u mě tvoří hydratační micelárka s okurkovým výtažkem a mandlovým olejem od české značky Manufaktura. Z celé okurkové řady mě zaujala nejvíc a hned jsem si oblíbila její svěží vůni, která je okurkám opravdu velmi blízká. Problém ale nastal hned po prvním použití, kdy jsem měla pocit, že mi uhoří oči. OK, takže na odličování očí to asi nebude, ale chtěla jsem ji dát šanci alespoň na čištění obličeje. Sice to není tak velké tragédie, ale hydratační rozhodně není. Naopak mi pleť celkem dost stahuje a vysušuje. Možná pokud máte opravdu vyloženě mastnou pleť, bude to pro vás to pravé. Jinak ji doporučit nemůžu.

Cena: 169 Kč za 215 ml.


Vichy Pureté Thermale 3v1 a La Roche-Posay Physiologique
Dva zástupci lékarenských značek. Vichy slibuje 3 typy produktů v této jedné micelární vodě: čistící voda, zklidňující mléko a odličovač očí. Měla jsem ji i v klasickém, velkém balení a musím říct, že je skvělá. 100% vhodná pro citlivou pleť i oči, krásně odlíčí a díky termální vodě Vichy nevysušuje. Jeden z mých favoritů. Naopak palec dolů musím dát micelárce od La Roche-Posay, u které mi v první řadě vadí nepříjemná vůně. Navíc mě i pálí v očích a odličovací schopnosti taky nejsou kdo ví jaké. S odolnější řasenkou si rozhodně neporadí.

Cena: obě kolem 400 Kč za 400 ml.


Micelární vody Nivea
Od značky Nivea se mi nashromáždily hned 3 typy micelárních vod. První je zklidňující pro citlivou pleť a další dvě byly na trh uvedeny teprve nedávno, opět jsou 3 v 1 (čištění, hydratace, osvěžení nebo zklidnění pleti) a odlišují se tu varianty pro suchou až citlivou pleť s mandlovým olejem a normální až smíšenou s vitamínem E. A upřímně, mezi nimi nevidím žádný rozdíl, všechny 3 mi přijdou stejné. Pro nejcitlivější oči vhodné nejsou a odličují průměrně. Plus dávám tomu, že pleť nevysušují.

Cena všech variant je kolem 100 Kč za 200 ml.


Bourjois Micellar cleansing water
Značku Bourjois mám velmi ráda, takže mě velmi mrzí, že micelárka je pro mě jeden velký propadák. Dokonce adept na nejhorší micelárku ever, co jsem kdy vyzkoušela. Od používání mě odrazovala už jen nepříjemná vůně. Navíc neskutečné pálení v očích, ale i podráždění celé pleti a mravenčení na tvářích mé přesvědčení jen podtrhly...Rozhodně není vhodná na citlivou pleť, jak uvádí na obalu, takže není třeba dál hodnotit...

Cena: Kolem 119 Kč za 250 ml.


Eucerin DermatoClean 3v1
Další adept slibující spojení čistícího pleťového mléka, odličovače očí a pleťové vody v jedné micelární vodě. Má být vhodná pro všechny typy pleti, včetně citlivé, což ale bohužel pro mě zase není. Nevadí mi tolik, jako Bourjois, ale na odlíčení očí je pro mě nepoužitelná, neskutečně pálí. Navíc mi přijde, že pleť i vysušuje a celkově se mezi mé oblíbence nezařadila.

Cena: kolem 220 Kč za 200 ml.


Bioderma
No a kdo by to byl čekal... to nejlepší nakonec. Ano, i já mám nejradši ze všeho micelárky od Biodermy. I když ráda zkouším nové značky, stejně se ve výsledku k Biodermě vždy vracím a ani nepočítám, kolik litrů jsme už i s mamkou spotřebovaly růžové varianty Sensibio. Je jednoznačně nejlepší. Absolutně bez parfemace, nedráždí pleť, ani oči, odlíčí mi všechen makeup. Za mě top! Velmi podobné vlastnosti mí i voda z řady Hydrabio určená pro dehydratovanou pleť, které navrací schopnost vlastní hydratace. Řadu Sébium používám pouze v momentě, kdy moje pleť není v dobré formě a mám různé pupínky, na to je opravdu účinná. Jen mě vysušuje, ale je to tím, že je určená na mastnou pleť. 

Cena se pohybuje kolem 450 Kč za 500 ml, ale jsou velmi časté akce 1+1 s 40% slevou, kdy nakupuji zásoby :)


Uf a to už je všechno. Určitě mi dejte vědět, jaká micelární voda je vaše oblíbená, jakou bych měla vyzkoušet.

Mějte se krásně!





19 komentářů:

  1. Micelárky mám taky ráda a též požaduji, aby zvládla odlíčit i oči. Nejraději mám od Dermacolu a micelární gel Lirene.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. No za mě taky Bioderma, ale zkoušela jsem i od značky Nivea, tu 3v1 právě :D a docela mile mě překvapila. :) Taky moc nepobírám, co všechno lidi čekají od názvu 3v1, když to má být "prostě" micelárka! :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. to je pořádné srovnání! já mám micelárku jen na oči, zbytek odličuju olejem. LRP za mě nejhorší propadák, oči mi úplně hořely...nejradši mám zelenou Garnier, ani nevím, jestli tady jde sehnat, mám ji z Německa. je i mnohem lepší než teď ta dvoufázová, ta je teda nic moc... tu okurku jsem chtěla zkusit, tak díky za info, ušetřím peníze i svoje očička :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelenou Garnier jsem teda u nás nikdy neviděla... Ale ts růžová je opravdu fajn! :-)

      Vymazat
  4. tak z tými micelárkami sa naozaj roztrhlo vrece :) ja som nedávno písala na blogu o novej Garnierke, a tá je celkom dobrá :) inak používam ešte Loreal :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem vyzkoušela spoustu micelárek, ale pozor, né všechny micelárky jsou určené na odlíčení očí :) třeba Eucerin má na obalu přímo napsané: nanášejte na obličej, krk a dekolt. Tudíž se nedivím, že tě štípal. Nivea zklidňující má zase napsané: nanášejte na obličej se zavřenýma očima, krk a dekolt. U manufaktury se přímo píše že stahuje napomáhá stažení pórů a vypnutí pleti. Naopak třeba Loreal a Bourjois jsou i na odlíčení očí. A Loreal a Garnier jsou z jedné "dílny" tak mě stejné složení nepřekvapuje, jen marketingový tah :)

    OdpovědětVymazat
  6. Z těchto jsem vyzkoušela jen Biodermu a asi u ní i zůstanu :D Pěkný článek! :)

    Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy Bednaříková4. května 2016 v 19:13

    Ahoj, tak já mám nejlepší zkušenost zatím s Loreal - micelárním gelem pro citlivé oči. Je velice účinný, perfektně odličuje + absolutně necítím pálení očí ;-) mám teď v tuto dobu přecitlivělé oči kvůli alergiím, a tento gel normálně používám, právě protože je hypoalergenní a mě naprosto vyhovuje i v sezoně alergií. Když odličuju vnitřní linky, a troška gelu se mi dostane uplně do očí, tak vůbec nic necítím, je to jako voda ;-) Odličuju s ním celý obličej, doporučuju! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Používam od Nivey na citlivú a tiež na suchú až citlivú. Nevidím v nich rozdiel, ale som s nimi spokojná, lebo splňajú svoj účel.

    OdpovědětVymazat
  9. Micelarky mam rada, i kdyz v posledni dobe casto saham po olejovych odlicovadlech :-) Z tech co jsi tu nezminovala mam rada Mixu a zaujala me ta Vichy :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  10. Micelarky mam rada, i kdyz v posledni dobe casto saham po olejovych odlicovadlech :-) Z tech co jsi tu nezminovala mam rada Mixu a zaujala me ta Vichy :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi drsná. :) Já si kupuju Garnier, červená Bioderma mě začala pálit v očích.

    OdpovědětVymazat
  12. Zkoušela jsem všechny, co tady máš a nejvíc mi vyhovuje Nivea a Bioderma :)

    EVA HEARTS LIFE

    OdpovědětVymazat
  13. Zkoušela jsem tu od Loreal ta mi vůbec nesedla. Na to kolik chvály na ní bylo, tak žádný zázrak.
    Tu první od Nivei jsem zkoušela a ta byla super. :)

    Nejraději mám micelárku od Garnier tu růžovou. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek! :) Taky micelárkuju, akorát nemám citlivou pleť ani oči, takže Bioderma je pro mě zbytečný luxus. Dokonce jsem jednu Sensibio vyhrála a stejně jsem byla spokojenější s Garnierkou. Teď mám tu novou dvoufázovou olejovou a ta je fakt skvělá, nádherně voní po heřmánku a odličuje oči jedna radost. Akorát asi nebude pro citlivky, četla jsem na ni stížnosti, že pálí v očích (mě naštěstí nepálí).

    OdpovědětVymazat
  15. I pro mě je micelárka od Biodermy TOP, teď zkouším dvoufázovou od Garnier a není vůbec špatná, brzy na ni chystám recenzi a micku od Mixy a s ní spokojená moc nejsem, ještě jí dám šanci, ale už teď vím, že tu rozhodně znovu ne.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, pozývam ťa na GIVEAWAY na blogu mojej sesternice :)

    http://partofnicol.blogspot.sk/2016/06/mary-kay-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥