Saloos bio argan revital obličejový olej

Bylo nebylo malé království, kde žila princeznička a měla svoji komnatu plnou kosmeticky a chtěla se podělit o své zážitky se svými kamarádkami, ostatními princeznami. Proto sedla ke svému stolečku ze slonoviny a začala hledat, čím obohatit srdce svých věrných kamarádek. Našla tam Saloos bio argan revital - obličejový olej a tak začala psát ... Tak se pojďme podívat, jestli jsou jeho účinky tolik pohádkové... :)


Obličejových olejů Saloos je několik druhů určených pro různé typy pleti. Opět myslím, že ze široké nabídky si každá vybere tu svou variantu. Já jsem sáhla po "Bio argan revital", který je určen pro všechny typy pleti, také pro tu senzitivní (hurá). Má také bojovat s pupínky, zarudnutím a dalšími nedokonalostmi.

Předně chválím balení. Líbí se mi, že je lahvička skleněná, jako u většiny Saloos výrobků. No a jako vždy musím vyzdvihnout krásnou vůni. Ta je mi velmi sympatická. Přijde mi lehká, svěží a uklidňující.

Obličejový olej je vhodné používat na vlhkou pleť a jemně ho vmasírovat. Díky praktickému kapátku se hezky dávkuje a na jedno použití stačí opravdu troška, takže mi balení vydrží opravdu dlouho. 

No a co se týče účinků, má olej plně nahradit výživný krém. Což si myslím, že splňuje. Používám jej vyloženě na noc a ráno je vždy pleť pružná, vyzhlazená a projasněná. Nicméně, co mi na něm trochu vadí je, že na pleti sedí a nechce se mi do ní vsáknout. Sice je má pleť smíšená, ale olej je určený pro všechny typy pleti, takže bych čekala, že se vstřebá. Na noc mi to nijak nevadí, ale na den jej nemůžu používat, bohužel. Možná bych ho doporučila spíše pro "sušenky" :). Jinak souhlasím, že je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť, protože tu mou vůbec nedráždí, ani nepálí. 



Když to shrnu, olej bych Vám doporučila, hlavně pokud máte sušší pleť, do které myslím, že se vstřebá.

Cena se pohybuje kolem 130Kč za 20 ml.

Hodnocení: 6/10

Co Vy a obličejové oleje? :)



21 komentářů:

  1. Obličejové oleje od Saloos mám hodně ráda, ale radši používám přímo Bio arganový olej. Ten jsem používala zejména ráno pod BB a vsakoval se teda parádně.

    R. UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Ó, už se mi po něm stýská, tenhle byl jeden z nejlepších, který jsem zkusila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Používám ted ten samý, ale přijde mi, že při každodenním použití se mi po něm tvoří pupínky a to mám suchou plet. Takže ještě chvilku asi testovat budu. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Garden of eden jsem teď šla hledat na googlu, tu vůbec neznám;) Já budu chtít asi ještě nějakou s pastelovýma barvama na experimenty..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je sice fajn, ale nechápu tenhle komentář pod článkem s obličejovým olejem... :))

      Vymazat
  5. Moje maminka si olej na obličej hrozně chválí (máme doma kokosový) a tvrdí, že se jí to vsakuje v pohodě. Já oleje na obličej nemám odvahu použít, protože přece jen dvakrát nevěřím v jejich nekomedogennost, navíc moje citlivá pleť trpí na ucpané póry po kdečem, po čem by neměla... Tak jsem chtěla kokosák zkusit alespoň na nehty, respektive na kůžičku (věčně suchá, záděry, křehké nehty), ale upřímně řečeno, po deseti minutách jsem to nevydržela a šla si umýt ruce. Na to nevsakování se nemám nervy. Tak možná na suchou a spíš zralou pleť, že to funguje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kokosák na obličej ne! ten komedogenní je. já se taky hned ucpu, z olejů doporučuju hroznový nebo mrknout na stránky Saloos, tam to mají rozdělené podle typu pleti ;) respektive já ho používám na čištení, přímo tenhle jsem ještě neměla, ale vzhledem k tomu, že mi polička začíná připomínat Saloos obchod, tak se k nějakému asi taky brzo dostanu :D

      Vymazat
  6. Haha, zrovna jsem na svém blogu rozjela seriál o olejích a arganový byl na řadě jako první :D http://queenofthepumpkins.blogspot.com/2014/01/zazracne-oleje-arganovy-olej.html . Já jsem právě ta sušenka, a tak ho hodlám vyzkoušet. Teď jsem si pořídila sérum s tímto olejem (takže není 100%) a docela mi vyhovuje, ale mám pocit, že by mohlo víc mastit, takže jen samotný olej by byl určitě ještě lepší. Jinak výrobky od Saloosu jsem si docela oblíbila; mamka k Vánocům dostala sprchový olej, myslím, že nějaký citrus, a fakt parádně voní, i hydratuje pokožku, takže se po srpše nemusím ani mazat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě vyzkoušej! :) Jinak na sprchové oleje se taky rozhodně chystám! :)

      Vymazat
  7. Olejíčkům fandím, jsou báječné :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/famous-beauties-eliska-buckova.html

    OdpovědětVymazat
  8. Já sem za posledních pár měsíců olejům docela podlehla. Hlavně teď přes zimu si je nemůžu vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  9. Saloos je podla mňa velmi dobrá značka. Mám od nich momentálne len pleťovú vodu a som spokojná. Uvidím či s trúfnem aj na olej :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, arganový olej ♥ Obvykle srdíčka nepíšu, ale tahle pecka si to zaslouží. A mimochodem: https://www.youtube.com/watch?v=h-khK2nw1MA - stoj za to, když už u toho oleje jsme:D

    OdpovědětVymazat
  11. Ja na nej nejprve superlativa, ale zmenilo se to. Hydratuje proste malo, pekne voni, ale to je mi k nicemu... A casem mi zacal zpusobovat vyrazku. Ani drazsi oleje nedopadly lip, sice bez osypani, ale hydratace bidna. Kvetinovou vodu pod ne davam,ruzovou,levanduli nebo jinou a stejne mi to nepomaha :( ale zprvu se mi zdaly dobre-v lete. Na zimu bida.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda hydaratace stačí i v zimě... a žádné pupínky se mi neobjevují... je vidět, že to individuální... :)

      Vymazat
  12. Ja teraz používam olej od Nobilis Tilia a ten je výborný! Saloos ma ale tiež veľmi láka!

    Pozývam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  13. Oleje používám a mám bohaté zkušenosti. Revital mi zpočátku velice dobře seděl, ale nakonec jsme se úplně neskamarádili. Začala se mi po něm objevovat menší krupička, takže jsem si od něj dala pauzu. Za sebe mohu doporučit mandlový olej, který je super výhodný - balení 200 ml stojí kolem 250 Kč. Mám o něm článek na blogu.

    OdpovědětVymazat
  14. Oleje na obličej mám překvapivě ráda (překvapivě protože mám mastnou pleť).. Ale musím před nimi použít nějaké opravdu vysušující mýdlo na obličej aby to bylo akorát :D

    OdpovědětVymazat
  15. no vidíš, už dva týdny si ho chci koupit, vždycky pak ale v drogérce nakoupím milion blbostí a na olejíček zapomenu (jako dnes.. hm :D)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  16. vyzera dobre :) zatial som ho nikde nevidela :/
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥