MICROBLADING OBOČÍ: MOJE ZKUŠENOSTI

Myslím si, že metoda microbladingu se v poslední době celkem rozšířila. Ale přesto, kdyby náhodou někdo nevěděl, o co se jedná, jde o metodu permanentního make-upu. Tedy tetování, ale ne klasické. Při microbladingu se pomocí čepelky, která se namáčí do speciální barvy vřezávají do kůže jednotlivé chloupky, což vytvoří přirozený efekt opravdového obočí. A protože já sama jsem byla ze svého vlastního obočí dost nešťastná, rozhodla jsem se, že to "risknu" a na microblading půjdu. Dlouho jsem hledala někoho, kdo jej dělá opravdu hodně hezky, abych 100% věděla do čeho jdu. Takže jsem si nejdřív ze všeho hledala spoustu fotek a recenzí.

Moje přirozené obočí je absolutní katastrofa. Úplně řídké, zcela bez tvaru a hlavně se silnou asymetrií - každé úplně jiné. Takže si možná dokážete představit, že dokreslit jej do hezkého tvaru mi dalo sakra hodně práce. Až tolik, že mi to trvalo v líčení nejdéle ze všeho. Bez přehánění i 20 minut, takže mě to denně opravdu nebavilo.


Na microbladingu jsem byla u paní Haničincové (klik). Nejprve mi navrhla požadovaný tvar. Na tom je právě nejdůležitější se hodně dobře domluvit. Přece jen je to permanentní a nejde to odlíčit pokud nebudete spokojené. Já jsem chtěla na obočí výraznější stříšky, které se teď nosí. Ale paní Haničincová mě přesvědčila, že mi je udělá spíš menší, ať je to co nejvíc přirozené podle mého obočí. Přeci jenom trend stříšek nemusí trvat na věky. Jinak bych měla říct,že microblading je trvalý, ale po několika letech vybledne, takže je případně potřeba obnovení.

Každopádně, na tvaru jsme se domluvily. Takže přišla řada na umrtvovací krém, který se nechal působit. Trochu jsem se bála, jestli samotná aplikace nebude bolet. Ale krém mi to umrtvil tak dokonale, že jsem necítila vůbec nic. Trhání obočí je mnohem nepříjemnější. Po samotném tetování jsem měla obočí hodně tmavé, téměř černé, ale to je úplně normální, protože to samozřejmě cca do 14 dní vybledne...

Foto ihned po aplikaci:


Několik dní po návštěvě salónu se na obočí vytvořili stroupky, které se cca za týden začaly loupat a pod nimi už zůstávala jen barva v kůži. Tato doba byla asi ze všeho nejhorší. Obočí se totiž loupalo nerovnoměrně, měla jsem na něm jakoby mapy. Naštěstí to trvalo jen pár dní a obočí se sloupaly obě a celé.

A závěrečné shrnutí po vyhojení? V první řadě jsem ráda, že mám v rámci možností obočí srovnané do stejné výšky. Obě vypadají konečně hodně podobně. Navíc jsem překvapená, jak moc přirozeně obočí vypadá. Až natolik že si jej k výrazným očím musím ještě dokreslovat. Na běžný den mi stačí pročesání hnědým gelem na obočí a za minutu můžu jít. Opravdu neskutečný rozdíl v rychlosti úpravy! Výhodu vidím také v běžný den, kdy se nelíčím a už si nepřipadám "jako nahá", ale přeci jen to vypadá upraveněji. Už mi není tak nepříjemné vyjít kamkoliv bez makeupu.

Posuďte sami: domácí no-makeup selfíčko:


A tady po použití gelu na běžné každodenní nošení:


Takže za sebe můžu říct, že jsem s obočím opravdu spokojená. I když jsem původně trochu naříkala, že jsem chtěla větší stříšky :-D, jsem opravdu ráda, že jsem se odhodlala na úpravu jít. Je to super! :)

Cena u paní Haničincové je 2500 - 3500Kč

Jak se vám obočí líbí? Slyšeli jste už o microbladingu? Uvažujete o něm?

Mějte se krásně!




17 komentářů:

  1. Opravdu rozdíl, vypadá to dobře! :) Znám to na sobě, obočí mám taky poměrně řídké a poté, co si ho nabarvím je to šílený rozdíl :D Taky se pak cítím mnohem líp :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře, zajímalo by mě, jak bude vypadat za deset, dvacet let (tak jestli budeš ještě psát, tak si na mě vzpomeň.. :D).
    Vážně se mi líbí, ale už jsem viděla bohužel tolik zmršených permanentních obočí, že se na to bohužel netroufám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, ozvu se. :-D Ale můžu říct, že mamka má permanentní obočko už deset let a jen to vybledlo, takže byla na korektuře a vypadá to pořad dobře. :-) ... Já jsem z toho měla taky hrozný strach, ale jde o to najít si někoho opravdu dobrého, projít všechny fotky a recenze a domluvit se na tvaru. Je nejdřív nakreslený nen tužkou a až po odsouhlasení se čepelkuje... :-)

      Vymazat
  3. wau to vyzera fakt skvele ale nastastie ja to nepotrebujem ale mamca uz nad tym dlho rozmysla mohla by si spravit daky update po pol roku alebo roku :)
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  4. Já se permanentního make-upu vždycky děsila, ale je vidět, že tato paní umí. Moc hezká práce. Sama bych do toho nešla, ale jestli ti líčení obočí zabíralo tolik času, tak to se ti vůbec nedivím. To bych o tom taky uvažovala.

    OdpovědětVymazat
  5. O tetovani oboci jsem uz slysela a vypada to opravdu zajimave. Ja mam oboci hodne podobne jako jsi mela ty predtim, takze jsi me nasadila brouka do hlavy, i kdyz bych se asi hrozne bala, ze se to nepovede :D Zatim jsem si dala za cil jen navstevu Benefit Brow baru :D

    OdpovědětVymazat
  6. vau o tomto som ešte nepočula určite si otom pozriem niečo viac uplne vyzera ako original tvoje, ale popravde keby som mala aspon take obočie ako ty pred tým tak som rada lebo ja tam nemam absolutne nič.. a dakujem za typ:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, tak to jdu k pani Hanicinvove v sobotu taky zkusit, protoze to vypadá výborne!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to pak dej vědět! Doufám, že budeš spokojená! :)

      Vymazat
  8. je paní Hanička z Prahy ? k ní bych tedy šla

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobry den Jani, aplikovala jste prvni dny na oboci nejaky krem typu Bpanten apod.? Nekdo rika,ze je to nutne a nekdo zase, ze by se tam nemelo davat nic. Predem dekuji, Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den krem sa neodporuca len preto pretoze pigmenty neznasaju tuk a mozu vypadnut. Ale zase rychlejsie hoja. Ked krem tak calcium len u velmi suchej pokozky ale aj to az po niekolkych dnoch. Ja ho velmi neodporucam. Ked sa vsak zacne chrasticka odchylovat od pokozky a nie a nie odist viete tomu dopomoct nanesenim kremu a umytim. Pocas celeho hojenia obocie neumyvat!!!

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Pečujete si někdo taky o obočí? www.permanent-makeup-praha.cz/rust-oboci/ tohoto článku si dávám aloe vera. A ještě jsem si našla něco o vláskování obočí... Podstoupila jste někdo?

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, můžeš dát peosím kontakt na paní co ti microblanding dělala? Odkaz nefunguje, děkuju!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥