RTÍKY JAKO V BAVLNCE

Zimní dny a chladné počasí jsou velkou zátěží nejen pro naši pleť, ale především pro jemnou pokožku rtů, která trpí na vysušení a praskání. Proto je nutné o ni důkladně pečovat a před extrémními podmínkami ji chránit. Produktů na rty se mi doma shromáždilo opravdu spoustu, takže si dnes něco řekneme o těch nejlepších a nejvýživnějších na zimu.


Balzámy bych rozdělila do dvou kategorií. První jsou pro mě využitelné pouze doma a mám jich zásobu na nočním stolku. Jedná se ty v kelímkových baleních, ze kterých se produkt nabírá prstem, proto je nikam nenosím s sebou. Na cestách nebo ve městě mi to přijde nehygienické. :)) Z této kategorie jsem vybrala Nivea neboli Labello Lip Butters. Verzi Nivea mám z Rakouska, Labella jsou od nás, ale Nivea i Labello patří pod stejnou firmu, takže jsou úplně stejné. Jsem moc ráda, že se tato máslíčka na rty konečně dostala i k nám. Jsou totiž super! Mají hutnější konzistenci, rty krásně hydratují. Obzvlášť silnější vrstva přes noc dokáže rty úžasně vyživit a ráno jsou hlaďoučké a sametové. Tato másla seženete ve třech variantách. Original je neparfemovaná verze, malinová vůněmi přijde lehce chemická. Mým favoritem je vanila&macademia s velmi příjemnou, silnou, ale nevtíravou vůní. Z kelímkových balzámů jsem vybrala ještě barevný Agatha Ruiz De La Prada kupovaný na hranicích ve free shopu. Nikde jinde jsem tyto balzámy neviděla, takže netuším jak je to s dostupností. Já mam vůni Tutti Frutti. Je extrémně parfemovaná, připomene vám ty nejsladší žvýkačky, které si jen dokážete představit, ale přesto jej mám moc ráda. Má vyloženě vazelínovou texturu, na rtech je příjemný a dokáže spravit i mega dehydratované rty. Výborný balzám v kelímku má také Saloos. Ten ale není na fotce, protože jsem jej před nějakou dobou vypotřebovala. :)
Dostáváme se ke druhé kategorii, a to tyčinkovým nebo tubičkovým balzámům, které nosím všude s sebou a obvykle mám jich mám v kabelce několik. Mezi ty nejlepší na zimu jsem vybrala Weleda Everon Lippenpflege s včelím voskem, přírodními oleji a kakaovým máslem. Je tužší konzistence, rty je potřeba přetřít několikrát, ale vydrží hodně dlouho a opět krásně hydratuje a vyživuje.
Bioderma Atoderm tyčinka se naopak nanáší velice snadno, ale je jemnější, výdrž je menší, ale opět velice fajn, příjemný balzám velice lehounké vůně. 
Nakonec jsem se rozhodla zařadit mezi to nejlepší na rty i slavný Carmex i když vlastně nevím, jestli jej mám tak ráda. Ale podle mě si zaslouží tu být, protože rty umí krásně opravit a zahojí i popraskání. Důvod, proč jej až tak nemusím je kafrovo-mentolová vůně a pálení na rtech. Je mi to hodně nepříjemné i když běžně větrové věci mám ráda, tady mi to prostě vadí.
No a nakonec jsem si nechala teprve nedávný objev, kterým je olejíček od Clarins Instant Light Lip Comfort Oil. Mám jej v malinové verzi, což byla limitovaná edice. V současné době už seženete jen medovou vůni, která se zařadila do stále nabídky. Tento produkt jsem si zamilovala na první použití. Neuvěřitelně dlouho vydrží, rty jsou po něm příjemné, ale i krásné jako po použití lesku. Nevadí mi tady ani lepivá konzistence. Olejíček doporučuji všemi deseti! :)

Jaké jsou vaše oblíbené produkty v péči o rty? :)

Mějte se krásně.


11 komentářů:

  1. Také miluji střídání produktů na rty. Mě osobně v kelímcích kvůli delším nehtům nelákají, ale i tak doma mám kalíšek od oriflame, který používám, když mám nehty ostříhané a je docela fajn.
    www.dendyss.blogspot.cz beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Nivea máslíčko taky miluju:) A Clarins olejíček chci moc vyzkoušet!

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ty balzámy od Nivey a Labella vypadají fakt lákavě :)

    eL

    OdpovědětVymazat
  4. Ano super je Carmex, ale tají i konopný balzámek od Bione.

    OdpovědětVymazat
  5. nivea a labella skuam stale su veľmi dobre,a nedavno som si kupila aj biodermu tak som na ňu zvedavá a olejček sam mi páči tiež som o ňom čítala pozitívne recenzie:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám zkušenost s Agatha Ruiz De La Prada, kupovala jsem si asi tři také na letišti. Viděla jsem je v zahraničí ve Španělsku ale u nás ne. Ono totiž pře jistými pár lety byl neuvěřitelný problém sehnat balzám v kelímku. U nás se tento trend rozmohl ve velkém až na začátku minulého roku. jinak jsem objevila od TopVet bo balzám s kokosem a třešněmi, není tak špatný.

    OdpovědětVymazat
  7. Carmex je u mě naprosto největší svatý grál. Bez něj bych zimu a popraskané rty nezvládla! Jinak já mám momentálně Burt's Bees v kabelce, na doma Saloos a Manufakturu a používám teď hodně hydratační rtěnky přes zimu :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem si teď oblíbila tyčinku od Biodermy, jinak mám ráda Carmex, Labello a v práci mi na občasné přetření rtů stačí EOS :))

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si teď tak moc oblíbila to máslíčko od Nivei přesně v té verzi co máš ty vanilka a makadamia, pro moje rty úžasný pomocník a ta vůně mi připomíná kindervajíčko :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ja mam Carmex moc rada, mam verzi v kelimku a je pravda, ze zanechava na rtech takovy chladivy pocit, ale nikdy me nijak nepalil ani jsem nemela zadny neprijemny pocit, takze ho pouzivam moc rada. Jinak muzu rozhodne doporucit mesickovy balzam Alverde, ktery dokaze rty krasne opravit a na popraskany koutek, ktereho jsem se uz nastesti zbavila mi pomohl klasicky Kosmin, ktery je taky trochu chladivy a skvele pomuze napriklad i na odreny nos od rymy nebo lokalne na nejaka sucha mista :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mam Carmex moc rada, mam verzi v kelimku a je pravda, ze zanechava na rtech takovy chladivy pocit, ale nikdy me nijak nepalil ani jsem nemela zadny neprijemny pocit, takze ho pouzivam moc rada. Jinak muzu rozhodne doporucit mesickovy balzam Alverde, ktery dokaze rty krasne opravit a na popraskany koutek, ktereho jsem se uz nastesti zbavila mi pomohl klasicky Kosmin, ktery je taky trochu chladivy a skvele pomuze napriklad i na odreny nos od rymy nebo lokalne na nejaka sucha mista :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥