3 kroky pro miminkovsky hebkou pleť

Když jsme byli děti, chtěli jsme být co nejdřív dospělí. Teď, když jsme dospělí, chtěli bychom být zase děti. Nebo mít aspoň některé již dávno ztracené vlastnosti. Například nemuset pracovat, pořád si jen hrát, mít spoustu hraček či mít pleť jako dětskou prdýlku. S tou poslední věcí asi všechny nějakým způsobem bojujeme i teď a nechceme se vzdát myšlenky že se nám to nepodaří. A proto zkoušíme různé věci, které by naši pleť vrátili zpět do dětských let. Již nepoužíváme staré čarodějnické kejkle, nechodíme k bylinkářkám či šarlatánkám aby nám uvařili zázračný lektvar. Teď si pomáháme jiným způsobem. A dnes jsem Vám chtěla ukázat, jaké novodobé prostředky, používám já. I když musím přiznat, že ve dvou bodech jsem se inspirovala u slečny kiss a bee, jejíž blog fakt můžu! :)

1. Masáž obličeje meruňkovým olejem
Neříkám, že musí být olej zrovna meruňkový, nicméně mně byl nejsympatičtější a navíc ho po půl lžičkách denně i jím. Obsahuje totiž mimo vitaminy (B₁, B₂, B₃, B₅, B₆, B₁₂, A, C, E, F a draslík), také B₁₅ (kyselinu pangamovou), B₁₇ (laetril neboli přírodní substanci amygdalin), které žádné jiné oleje neobsahují. Tyto látky jsou účinné zejména (při vnitřním užívání) jako podpůrný prostředek v léčbě rakoviny.

No ale k samotné masáži olejem. Já ji provádím tak 2-3x za týden, podle toho jak mám čas. Vždycky masíruji pleť důkladně odlíčenou, aby mi po rukách netekly zbytky makeupu. Meruňkový olej pleť dokonale vyčistí, uvolňuje ucpané póry a zanechá pleť pružnou a hebkou. No a pokud nevíte, jak na to, mrkněte na video KLIK, na které jsem právě našla odkaz u Míši.

Po samotné masáži si pleť přikryji ručníkem, namočeným v hodně horké vodě. Mám ho na pleti tak dlouho, dokud nevychladne. Nakonec s ním obličej otřu a nemám ani památky po mastnotě oleje. :)



2. Maska proti černým tečkám
Tady mám opět recept od slečny Kiss a bee, za který jsem jé opravdu vděčná, protože s černými tečkami dost bojuji a nic moc na ně nepomáhá. Masku si tvořím z marockého jílu, který jsem objednávala na stránkách ekokoza.cz s jedlou sodou, což smíchám v poměru 1:1 a přidávám po troškách vodu tak, aby se vytvořilo blátíčko vhodné na nanesení na obličej. Poté nechám cca 20 minut působit a smyji vodou. A opravdu vidím výsledky. Černé tečky mizí. Jako neříkám, že všechny a taky netvrdím, že mi to pomohlo u těch nejhorších po stranách nosu, na ty nepomáhá nic. Ale tato maska odstraní alespoň tečky na bradě, na tvářích vyčistí póry. A navíc, vzhledem k tomu, že je marocký jíl trošku hrubší, řekla bych, že maska působí i jako mechanický peeling.

Na fotce vypadá trošku nechutně, tak se nelekejte :))

3. Hydratační maska
No a poslední krok, který dělám, jako zakončení cele procedury, je hydratační maska od Lancomu, která je opravdu výborná. Už jsem na ni psala samostatnou recenzi TADY. Nechávám ji působit přes celou noc, vůbec ji nesmývám, ani neutírám. Prostě jako bych nanesla klasický krém.


A to je celá 3 - kroková rutina. Výsledkem je opravdu úúúúúžasně hebká pleť, kterou si budete chtít pořád ťapkat a ňuňat. To je ale po takovém čištění vyloženě hřích, takže se vždycky snažím ovládat. :))

Jaká je Vaše rutina pro hebkou pleť? A vyzkoušíte také tu moji? :)
Mějte se krásně :)

12 komentářů:

  1. Olej si nejspíše pořídím, vypadá hodně dobře:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to skvěle, já se olejů vždycky bála, ale moje pleť se začíná docela zhoršovat a začíná být sušší a sušší a protože nechci být scvrklá a vrásčitá, tak ty oleje budu muset prubnout. Ten meruňkový vypadá moc fajn.
    Jinak co se týče mé péče, tak přírodní odličovač od Bione, poté micelárka (momentálně Bioderma) a občas peeling od Biodermy nebo výživná maska od Regíny...
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Myslíš, že můžu místo masky z kroku 2 použít mýdlo s marockým jílem? A neměla bych ho pak použít jako krok 1 a pak teprve masáž? Abych účinek masáže mýdlem nevynulovala (to mýdlo nevysušuje a má přirozené pH).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mýdlo bych asi používala před masáží, nicméně oboje pleť čistí, takže mi to přijde jako dva hodně podobné kroky :)

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí ta hydratační maska od Lancome :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/03/ootd-432014.html

    OdpovědětVymazat
  5. žiadny olej na tvar som ešte neskušala ale na obale je napisane že posobí dobre aj na akne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tam napsané. Nicméně já to nemůžu posoudit, protože akné nemám... :) Ale vzhledem k tomu, kolik obsahuje dobrý látek a vitamínů, bych tomu věřila... :)

      Vymazat
  6. olejům jsem nejdřív nevěřila, ale po prvním vyzkoušení jsem tomu totálně propadla... nic mi pleť tak důkladně nevyčistí! kombinuju ricinový a hroznový a i když mám probkémovější pleť, tak mi póry neucpávají. a jíl taky občas dávám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak masáž olejem určitě vyzkouším, hodně se mi to líbí :))

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem teď začala s OCM a ještě jsem k tomu přidala napařování pleti, po kterém si dávám nějakou domácí masku. Pleť se mi hodně zlepšila, ještě, že jsem na ten Míši blog narazila.
    Meruňkový olej bych si chtěla taky časem pořídit, když je tak zdravý :)

    OdpovědětVymazat
  9. No parádní článek. Já miluji, když mi masáže dělá kosmetička, asi začnu i sama doma. Děkuji tip na ten olej ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Meruňkový olej mám vyzkoušený taky, ale ještě lepší mi přijde jojobový - ten je vážně skvělý! :) A super článek. Na marocký jíl se už připravuju, tak jsem zvědavá, jak to bude působit :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář. Mám z nich radost ♥